Op naar Cusco
Door: guidoeningedewereldrond
Blijf op de hoogte en volg Guido en Inge
28 Augustus 2011 | Peru, Cuzco
25 aug
Vandaag hebben we een relaxdagje in Huaraz. Deze plaats kennen we inmiddels al een beetje, dus toen we hier gisteren aan kwamen voelde het een beetje als thuiskomen. We besluiten eerst om bustickets voor de avond naar Lima te regelen en dan ook meteen bustickets voor de volgende dag van Lima naar Cusco. Dat ging allemaal goed. Voor 90 euro met zn 2-en 32 uur in de bus zitten, dat is geen geld! We hebben voor de lange zit naar Cusco luxe stoelen uitgekozen. Daarna beetje niets doen bij het hostel. Om 14uur was er op het kantoor van Respons een computer vrij, dan mochten we daar de foto's uploaden. We hadden dat in gang gezet en zijn daarna gaan lunchen. Komen we terug na een uur, staat er nog bijna niets op! De foto's waren te groot dus we moesten een andere manier bedenken. Guido van Respons heeft uiteindelijk iets bedacht waardoor het een stuk sneller ging en binnen no time stonden ze erop. 's Avonds gingen er een aantal nederlanders die in Huaraz wonen met z'n allen uit eten. Wij waren gevraagd of we mee wilden. Dus er werd gezellig een hollandse avond van gemaakt. We waren uiteindelijk met 8 mensen, we hadden erg lekker gegeten! Om 22:30 hadden we de bus naar Lima, dus we moesten op tijd weer naar het busstation. Dat lukte allemaal precies. In de bus zaten we helemaal achterin, waar het kei warm was, dus echt goed hadden we niet geslapen.
26 aug
Om half 7 kwamen we in Lima aan. Nog ruim 2 uur op het stationnetje gewacht, toen de spullen af gegeven en zijn we de stad in gelopen. Eerst bij een fruitbar gezeten, lekkere smooties besteld. We wilden graag weten wat jullie van onze foto's en de kijkersvraag vonden, maar daar hadden we internet voor nodig. We zijn dus maar naar de Mac gegaan en hebben onze 3 uur daar nog besteed aan reacties lezen en internetten. Om 12:30 weer teruggelopen naar het busstation waar we onze tassen weer op moesten halen. Om 14 uur vertrok de bus. Peru is een heel mooi land, dat zie je goed als je met de bus reist. We hebben de zonsondergang in de woestijn gezien, erg mooi! Verder komen we door allemaal kleine dorpjes waar het allemaal erg primitief is. Op bijna elk huis staan teksten van verkiezingen. Het schijnt dat deze bij de volgende verkiezingen pas weer veranderd worden.
Lima - Cusco hadden we fijne stoelen en konden we fijn spaans gesproken fast and the furious kijken, fijn...... Onderweg in Ica zijn we gestopt voor avondeten. Niet heel speciaal helaas.
's Avonds gingen de lampen en tv uit en konden we slapen. Midden in de nacht werd Guido wakker van de kou. Toen ik buiten wilde kijken en de condens van de raam wilde vegen bleek er ijs tegen de raam te staan. Niet gek dus dat ik het koud had. Snel een muts opgezet en het dekentje van de lege stoel voor me erbij gepakt en verder slapen.
27 aug
Rond half 12 zaten we al in de taxi naar hostel loki. Een mega hostel met ruim 100 mensen. 's Avonds in het weekend zijn er zelfs feestjes. Vooral veel engelsen hier.
We zijn snel onder de douche gesprongen en Cusco gaan verkennen. Ergens gegeten en een toeristisch handwerk marktje bezocht. Verschillende pleintjes bekeken en naar de markt gegaan. Markt was echt leuk met veel traditionele dingen. Er waren zelfs rijen met kraampjes waar ze verse fruitsapjes voor je maken, lekker!
Onderweg terug naar het hostel zijn we nog langs het schooltje gelopen waar we maandag beginnen met spoedcursus spaans.
Cusco is echt een gezellig plaatsje met veel pleintjes, oude gebouwen en veel mooie balkonnetjes. Hier kunnen we ons wel even vermaken.
28 Augustus 2011 - 15:26
Nicole:
Hee Guido en Inge!
Het ziet er allemaal super uit bij jullie, echt gaaf!
Nog heel veel plezier en we horen snel weer iets van jullie :).
xx -
28 Augustus 2011 - 15:39
Jan EnTruus:
Hoi Guido en Inge
Wij vinden dat jullie ons niet vervelen met jullie verhaaltjes.Het is juist leuk om te lezen hoe jullie genieten van dit alles.Foto,szijn ook leuk om naarte kijken.nog veel plezier en succes met de curcus spaans.Zal best lukken.Groetjes vanuit Son en tot de volgende keer. -
28 Augustus 2011 - 19:52
Helmie:
Lieverds!
Wat een verhaal weer! Fijn zon 32 uur busreis! gelukkig luxe stoelen, maar jammer van de temperatuur! De foto's op de google site zijn ook erg leuk om te zien! xxx -
28 Augustus 2011 - 19:54
Wendy:
Succes met de spaanse lessen! En veel plezier bij het gastgezin!
Hoe zit het eigenlijk met de darmpjes?
29 Augustus 2011 - 07:20
Eric P:
Hee Guido en Inge,
Vanuit Son leuk om jullie reis te volgen.
Mooie foto's en leuke reisverslagen.
We wachten op de volgende fotosessie..... -
29 Augustus 2011 - 07:46
Job:
buenos días amigos:)
Helemaal niet vervelend die verhalen!:)
heel veel succes met de spoedcursus en geniet lekker een weekje van het niet hoeven reizen!lekker ff een 'thuis' voor de komende dagen!
Saludos y éxito -
29 Augustus 2011 - 09:46
Lineke Van Der Gaag:
Hoi Inge en Guido,
Wat een fantastisch foto's. Ik heb er enorm van genoten. Wat een view...
Dit is nog maar het begin, wat zal er nog allemaal op jullie pad komen. Ik blijf jullie volgen. Geniet er met volle teugen van, dan doe ik het ook via het reisverslag en de foto's.
Groetjes Lineke -
29 Augustus 2011 - 20:09
Lieke B:
Pffff 32 uur in de bus, mij niet gezien!!
Maar zo te horen vermaken jullie je prima, gelukkig maar!
Have fun!
Kusssssssss -
29 Augustus 2011 - 21:28
Jeroen En Miranda:
Geweldig die foto's en verslagen. Wij vinden het prachtig om te lezen en te kijken.
Succes met de cursus.
30 Augustus 2011 - 13:28
Anke:
Wauw, die foto's waren echt gaaf! Wordt steeds jaloerser! Of meer jaloers??
Heel veel succes met de cursus, is vast heel nuttig! xx -
30 Augustus 2011 - 19:46
Elly:
Wat een prachtige foto's! Wat kunnen we nog allemaal van jullie verwachten?
Ik kijk er naar uit! Ik hoop dat jullie het Spaans snel oppikken. Geniet van Cusco. -
31 Augustus 2011 - 19:42
Bram:
Heej daar, hoe ist daar? hoop dat het allemaal een beetje lukt met dat spaans. Mijn engels is al belabberd laat staan dat spaans. succes.
groeten -
05 September 2011 - 07:03
Lieke V.:
OEPS helemaal vergeten te reageren.. Had jullie vorige verhaal 's ochtends braaf meteen gelezen, maar dacht ik reageer later wel even. Niet dus; foei! Bij deze :)