Down town Lima - Reisverslag uit Lima, Peru van Guido en Inge - WaarBenJij.nu Down town Lima - Reisverslag uit Lima, Peru van Guido en Inge - WaarBenJij.nu

Down town Lima

Door: guidoeningedewereldrond

Blijf op de hoogte en volg Guido en Inge

15 Augustus 2011 | Peru, Lima

Zondag ochtend 6.00 gaat de wekker, snel even douchen en aankleden. Rond half 7 horen we op straat al wat en zien we al wat volk de oprit op lopen. Johnny en de buurtjes (Job en Lieke) stonden al vroeg op de stoep om nóg een keer, nu echt de laatste keer, afscheid te nemen. Snel volgde San, Neel en Lieke nog voor een voorlopig laatste knuffel. Fijn dat jullie er waren jongens en meiden!
Iets na 7 uur zijn we met onze 2 gezinnen naar schiphol gereden voor een laatste afscheid, kus of knuffel.

Na 24 uur reizen, wachten, reizen en nog meer wachten en reizen zijn we in Lima aangekomen. Inge had vorige week nog mooi een hostel geregeld met ophaal service vanaf het vliegveld. Lokale tijd 5.30 lagen we eindelijk op bed.

Vanochtend 9.00 zijn we opgestaan en stond het ontbijt al klaar. Na het ontbijt zijn we Lima gaan verkennen, wat een drukte op straat....
We zijn gaan informeren naar een busticket Lima-Huaraz en hebben deze meteen maar aangeschaft. Aangezien we het reizen nog net niet beu waren hebben we besloten morgen maar door te gaan naar Huaraz. Daar kunnen we dan alvast wat beginnen met dag tochtjes en acclimatiseren voor onze eerste trekking.

Nadat we de bustickets gehaald hadden zijn we doorgelopen naar het centrum om wat meer van de hoofdstad te zien. Plaza de Armas, San Francisco kerk bekeken en onderweg erheen de ontelbare aantal taxi's, busjes en bussen. Ontzettend veel gezellige marktjes en winkeltjes in iedere straat. Snel nog wat vers fruit gekocht en wat water voor morgen in de bus. Vanavond hebben we voor het eerst peruaans gegeten en dat viel nog niet tegen! Voor 4 euro gegeten en gedronken met zn 2en, das toch geen geld! En het zit er nog allemaal in! We blijken toch wel erg moe te zijn nog van reizen dus gaan nu op tijd slapen (21:15). Morgen om 7 uur staat de wekker weet. We gaan dan dus naar Huaraz, maar waarschijnlijk hebben we daar niet zo makkelijk internet. Het kan dus even duren voor er weer iets nieuws op staat.

Liefs!

• 16 Augustus 2011 - 04:47

Wendy:

Veel plezier de komende dagen!
    Lekker wandelen en genieten van de natuur. (En zit het eten er nog steeds in?)

• 16 Augustus 2011 - 05:05

Willem-Jan:

Hey reizigers,

Mooi dat jullie goed aangekomen zijn en dat het eerste portie cavia er nog in zit, have fun met jullie eerste wandelingen!

Groeten,

Ps toch wel raar er zaten ineens andere mensen op jullie balkon ;)

• 16 Augustus 2011 - 05:34

Linda En Teun:

Afscheid nemen is altijd moeilijk.
    Fijn dat jullie zo goed zijn aangekomen. Geniet van alle het moois om jullie heen.
    Ps. Had je ons nog zien zwaaien op schiphol, wendy met een roze sjaal ;-)
    Liefs ons

• 16 Augustus 2011 - 06:05

Sanneke:

Jaaa daar issie: 'acclimatiseren' :)
    Wat een reis! maar nu kan het avontuur beginnen! Geniet ervan en rust elke keer lekker uit! xx

• 16 Augustus 2011 - 06:21

Helmie:

Klinkt allemaal spannend!
    Hopen dat het eten erin blijft zitten!! haha! veel succes op de busreis! en 4 eurie is inderdaad geen geld :P

xxx

• 16 Augustus 2011 - 06:49

Stefan:

Heeyy! Leuk om alvast een verslagje te lezen! Have fun en we wachten af op jullie volgende berichtje!

Geniet ervan!

• 16 Augustus 2011 - 08:30

Neeltje:

Klinkt allemaal erg goed! En heb je al lekker aan de cuy gezeten? Wel proberen he!!

Geniet er van!

• 16 Augustus 2011 - 10:40

Jan En Truus:

Hoi Guido en Inge.
    Fijn te lezen dat jullie goed aangekomen zijn.En ook nog lekker gegeten hebben voor dat grote bedrag haha.Verder nog een leuke tijd geniet er maar van en wel op tijd rust nemen.Jaja vanaf deze grote afstand toch nog goed bedoelde adviezen van iedereen.veel plezier en tot het volgende verhaal.Groetjes van Jan en Truus

• 16 Augustus 2011 - 21:27

Pien:

Heel veel plezier!
    Groetjes!

• 17 Augustus 2011 - 10:28

Job:

Goed te horen da jullie heelhuids zijn aangekomen!!
    Het kan nu allemaal eindelijk gaan beginnen!
    Heel veel succes met de voorbereidingen en de trekking, en tot het volgende berichtje!
    gr

• 17 Augustus 2011 - 17:45

Lieke (buurvrouw):

Super leuk dat er nu alweer 'n verhaal op staat! Die jetlag zal er wel even inhakken ja! Even bijkomen en dan fris aan de eerste trekking beginnen!

Ps. Jammer dat ik niemand meer de trap af hoor stampen rond half 8 (nu moet ik zelf de tijd in de gaten houden) ;)

xxx

• 18 Augustus 2011 - 20:06

Bram:

Heej das shit, lees dit bericht nu pas. had ingesteld dat ik mail zou krijgen, maar krijg maar nix.

Fijn dat alles goed is en dat het zo makkelijk gaat. Hoop dat het eten overal zo smaakt ;)

Ik ga snel jullie volgende verslag lezen, want ik moet het schijnbaar zelf in de gate houden.