Voorbereidingen voor de trekking
Blijf op de hoogte en volg Guido en Inge
24 Augustus 2011 | Peru, Lima
18 aug
Cordillera Negra - Punta Callan
Vandaag hadden we om 7 uur de wekker staan om op tijd de stad in te gaan voor bus tickets. We hebben 2 tickets gekocht om naar Punta Callan te gaan. Punta Callan is een bergpas op een uur rijden van Huaraz in de richting van Casma. Onderweg komen we door kleine plaatsjes en rijden we langs akkertjes. Op veel akkertjes zijn ze aan het werk, of laten ze ezeltjes het werk doen. Op 4200 meter hoogte zijn we op de pas en van hieruit lopen we naar een bergtopje van 4590 meter hoogte. Het is toch weer even wennen, die hoogte..... Op de top lunchen we en genieten we van het uitzicht van de Cordillera Blanca aan de andere kant van het dal ver boven Huaraz. Na de korte lunchpauze beginnen we aan de afdaling. Het is een beetje zoeken naar een goede route richting Huaraz.
We lopen over mooie weides naar beneden. Ondanks dat het heel dor oogt staat er best wat gras. Van die hoge pluimen met droog bruin gras waar we tussendoor lopen en waar we af en toe schrikken van fazant achtige beesten die met alle geweld beginnen te kwekken en opvliegen voor je neus.
Onderweg zien we wat hutjes staan, verlaten omdat het deze tijd van het jaar waarschijnlijk te droog is. Wanneer we wat verder dalen komen we meer hutjes tegen en zien we zo nu en dan vrouwtjes lopen in fel gekleurde kleding.
Na ongeveer een kilometer te zijn gedaald komen we huisjes tegen en zijn de mensen op het land aan het werk en staan er koeien, ezels en schapen. De mensen zijn erg vriendelijk en zwaaien als we ze op afstand passeren. Overal waar huisjes en mensen zijn, zijn ook honden. In het begin konden we nog afstand houden maar later lopen we over weggetjes naar beneden en komen de honden blaffend op je afgerend. Dit is wat minder prettig, zeker als je nog een eind moet lopen langs heel veel huisjes. Al snel lopen we, gewapend met 2 stenen in de hand, verder naar beneden. Zo nu en dan gooien we dan ook een steen in de richting van een hond om hem op afstand te houden.
Ondertussen is het al even heel hard aan het waaien en komt er slecht weer opzetten. We zijn inmiddels in een arme woonwijk uitgekomen en kunnen gelukkig snel met een combi (heel klein busje) terug door de regen naar Huaraz.
We hebben weer goed aan de hoogte kunnen wennen en een mooie wandeling achter de rug.
19 aug
Huaraz - Caraz
Vandaag hadden we in de planning staan om naar Caraz te gaan. Dit is ruim een uur met de combi vanaf Huaraz.
Caraz is een wat lager gelegen dorpje in hetzelfde dal als Huaraz. Het is er gezelliger en rustiger als in Huaraz. Er rijden hier veel minder auto's en taxi's rijden er geen. Alleen driewieler brommertjes die als taxi dienen.
Er is een mooi pleintje met daar omheen restaurantjes en twee straatjes verder een overdekte markt.
Ons hostel lijkt meer een hotel. We hebben een eigen badkamer en toilet en overnachten hier voor s/30 per nacht met 2en, omgerekend zo'n 7,50 Euro. Ook het eten is erg goed en betaalbaar.
In een outdoor bureautje van een berggids hebben we voor de volgende dag een uitstapje naar een bergmeer geboekt. Hier komen we 2 meiden tegen waarbij we in het vliegtuig zaten van londen naar miami. 'S avonds zijn we gezellig met hun wat gaan eten en de reisplannen doorgenomen. Blijkt dat we veel overeenkomstige plannen hebben en elkaar mogelijk nog wel eens tegen gaan komen.
20 aug
Vandaag gaan we naar laguna paron. Dit is een bergmeer wat er mooi blauw schijnt de zijn, het ligt op 4200 meter. Om 9 uur vertrekken we, we gaan samen met een spaans koppel en een man alleen, volgens mij ook een peruaan. We rijden met het busje Caraz uit, zo de onverharde weg op. En dat blijft nog, 2 uur lang. Halverwege loopt er een jongen, alleen. Die mag ook mee met de taxi. Dat blijkt een italiaan te zijn. Uiteindelijk komen we aan bij het meer, het is inderdaad ontzettend blauw! Aan de noordkant van het meer is een wandelpad, dus aan die kant lopen we een stuk langs het meer. Onderweg zoeken we een mooi plekje uit om te gaan lunchen. Het weer werkt natuurlijk niet helemaal mee, het wordt helemaal bewolkt. Na het lunchen nog een stukje doorgelopen voor wat mooie foto's. Na 2 uur moesten we namelijk weer terug zijn. Toen begon de terugweg... dat hadden we na 5 minuten op die hobbelweg wel gezien. Gelukkig stopte we wel een aantal keer op foto's te maken. We kwamen door afgelegen dorpjes waar het er echt nog ouderwets aan toe gaat. Er was een man die achter de koeien aan liep met een houten gevaarte om zijn land om te ploegen. Verderop zat een meisje de was te doen met de hand met het water uit de sloot. Na een uur weer veilig teruggekomen. Guido had behoorlijk last van hoofdpijn en inge was vooral moe, dus zijn we een uurtje gaan slapen. Nadien zijn we weer naar het reisbureautje gelopen en hebben we de santa-cruz-trek geboekt, voor de volgende dag. Dat is een 4 daagse trekking door de Cordillera Blanca. Guido wilde die eigenlijk heel graag zelfstandig doen, met rugzak, tent en slaapspullen. Bij verschillende reisbureaus gaven ze het advies om dat niet zelfstandig te doen, omdat er een nieuw regelement gemaakt was waarin stond dat je dan niet toegelaten zou worden op het park. Omdat Inge het spannend vond om alleen te gaan hebben we toch maar geboekt. Die trekking hadden we dus geregeld. Nog een potje gekaart op de kamer, was opgehaald en spullen gepakt voor de volgende dag. Daarna gegeten bij hetzelfde restaurantje als de vorige middag. Omdat ons spaans nog zo achterloopt bestelde Inge iets met champignons en Guido pollo con frutta. Inge kreeg uiteindelijk een soort nasi met champignons, wat niet lekker was en Guido heerlijke kip met fruit en een lekker sausje. Ja San, ik kan het dus ook, het verkeerde bestellen! We zijn op tijd gaan slapen, de wekker stond al om half 7 de volgende dag.
25 Augustus 2011 - 07:57
Sanneke :
Tis nie bepaald vakantie lees ik wel, al dat vroege opstaan! Jullie hebben weer genoeg mooie dingen gezien! Hopelijk is guido net zo lief geweest als jij inge en heb jij die heeeerlijke kip op mogen eten?!? xxx -
25 Augustus 2011 - 10:18
Stefan:
Leuke verhalen! Succes met de trekking. Hopelijk komen jullie het park op! -
25 Augustus 2011 - 10:52
Teun En Linda:
Klinkt geweldig allemaal zeg. Ik kan me voorstellen dat die hoogte even wennen is. Zeker vergeleken met Nederland. Ondanks het noodweer lijkt het hier toch nog beetje zomer te worden. Eindelijk.
Geniet... x -
25 Augustus 2011 - 11:03
Willem:
Klinkt weer goed dame en heer! En bij deze nog een keer bedankt voor het verjaardags smsje :) had nog terug gesmst (naar guido) maar weet niet of die is aangekomen, misschien is ie op een bergtop blijven hangen ofzo. Have fun mensjes :) -
25 Augustus 2011 - 11:29
Wendy:
Veel plezier met de tocht!
25 Augustus 2011 - 11:48
Annette:
wat een prachtige avonturen allemaal :) En die hoogte moet wel hoofdpijn en kortademigheid opleveren, maar jullie zijn nog jong, en kunnen alles aan. Geniet weer van de volgende avonturen, wij genieten op een afstandje met jullie mee! -
25 Augustus 2011 - 14:11
Elly:
Samen zo'n trekking doen heeft toch ook wel iets! Kunnen jullie ook mooie foto's van elkaar maken. Altijd leuk voor het thuisfront! Geniet er van! -
25 Augustus 2011 - 17:50
Lieke V.:
Heerlijk zo van die tochten elke dag! En zo'n hostel met eigen badkamer, net vriendenweekend! ;) Oh en Eve vindt dat jullie wel wat liever moeten zijn voor de Peruaanse hondjes ;) xxx -
26 Augustus 2011 - 16:25
Bram:
Inge, als je iets besteld met champignons weet je toch van te voren dat het niet te eten is ;)
Ben blij dat het allemaal goed gaat daar. -
26 Augustus 2011 - 16:57
Job:
wel gezellig guido's zo met 3 vrouwen op pad:) begin ook wel zin in een wereldreis te krijgen:)
ben benieuwd naar de foto's! moet wel heel mooi zijn!
Succes de komende 4 dagen!